Alla inlägg under november 2012

Av Ia Hornesjö - 11 november 2012 10:05

Var tar tiden vägen, tänk att det är fem hela veckor sedan jag hade min dejt där i ridhuset, ja jag hade ju en dejt till på tisdagen, så man kan ju aldrig veta vilken av dagarna det var som jag blev dräktig. Tiden går fort när man har roligt, har jag hört de tvåbenta säga. Jag kan väl inte säga att jag har haft det så där jätteroligt, går mina promenader med matte och kompisarna, jag strosar runt som jag alltid har gjort, tycker just nu att mat inte är så där jättegott om inte matte lägger på något extra till mig, visst gör hon det, men hon tycker ändå att jag ska äta min vanliga mat också. Sover varje natt i mattes och husses säng, matte säger att det gör inte ett dugg för jag sover hårt och stör ingen under natten, även Qling brukar smyga upp i sängen men han ligger bara där en kortare stund sedan lägger han sig på golvet i stället där det är lite svalare.

 

Jag gillar att rulla runt och låta matte klappa mina nu rätt så stora och hårda tuttar, men jag har inte börjat bli tjock ännu fast jag har i alla fall ökat i vikt och även i bukomfånget som idag är 54 cm, i morse vägde jag 14,3 kg. Matte brukar alltid räkna hur många valpar det kan vara i magen efter hur mycket vi tikar ökar i vikt, så där en 400 gram per valp brukar matte säga att hon räknar efter, då har hon räknat med moderkaka och vatten också, men det stämmer ju inte alltid, en valp kan ju vara stor eller liten, det vet man ju inte innan de kommer ut..

 

Går in lite då och då och lägger mig i min kommande valplåda, idag är den bäddad med en massa filtar för alla som vill ligga i den, men snart så är det bara min. Matte säger att jag ser rätt stolt ut varje gång jag går ner i lådan och jag brukar då titta på matte med en speciell blick, ha ha om hon bara visste vad jag tänker, men detta håller jag helt för mig själv. 

I dag blir en sån där tråkig dag, matte och husse ska åka bort ett par timmar till mina lillmattar som fyller år idag och de blir ju att vi hundar får vara ensamma en del, men vi klarar oss, vi har ju varandra. På återseende om ca en vecka Nellie

Av Ia Hornesjö - 5 november 2012 12:21

var det att ligga på rygg i det mörka rummet. Jag som gillar att ligga på just rygg var inte alls med på detta idag hos veterinären, men när jag märkte att matte stod där och smekte mig så sa jag okej och låg så stilla .

När vi gick ur bilen i garaget så sa matte att jag inte fick kissa, vad då, jag var ju jättekissnödig, men matte var bestämd, inget kiss innan ultraljudet.. Men när vi kom i i rummet så gick det inte att hålla sig längre, så jag satt mig mitt på golvet och kissade massor,

Jag vekligen visade husse att jag ville ut och kissa, men han bara stod där och trodde att jag ville kela,

    så husse fick lite att göra,, rätt åt dem, hade jag fått kissa ute som man ska så hade ju detta inte hänt.

   

Men så fick vi äntligen komma in i rummet, jag var glad som vanligt och pussade på veterinären, lite mysigt var det ju när hon smetade ut gelen på min bara mage, som matte hade rakat i morse innan vi for.

Så fort veterinären satt apparaten mot min mage så sa hon, här har vi en och här har vi en till och så letade hon vidare och hittade en till, men så sa hon att det finns säkert fler så jag skriver att det är 3-5 stycken, så vi får väl se vad vi landar när det är dax att ploppa ut dem..  

Nu är jag väl klar här på bordet sa jag till husse, så låt mig få komma ner så vi kan åka hem igen.

Nu är jag hemma igen och har fått en stor portion med mat, för nu vet ju matte att jag behöver extra tillskott.

Nellie



Av Ia Hornesjö - 5 november 2012 09:08

Jag gillar att blunda fast jag är vaken, men det är för att egentligen så är jag trött men är ju nyfiken på vad som händer och då måste jag i alla fall hålla öronen öppna.

   

Sover gott och mycket gör jag just nu

I dag är det dags för mitt ultraljud, jag är på 29:e dygnet och matte brukar aldrig ta ultraljud innan dag 32, för då säger hon att det är rätt säkert, men idag är det lite speciellt för matte och husse vet inte ännu om de kan gå på utställningen i december, så det är därför som det tar detta idag för att veta om det ska anmälas någon till Stockholms utställning.

Som vanligt rusade jag upp till matte i sängen, jag pratar och pratar och vad jag säger är ”klia mig på magen”, för jag vet ju att varje morgon säger matte ”lägg dig på rygg så jag får titta på dina tuttar” och klart att jag gör det, det är ju så mysigt när matte smeker mig över magen och samtidigt pratar så där gulligt med mig. Idag sa matte ”men nu är i alla fall dina tuttar riktigt rosa” klart att de är tänkte jag, men jag säger inget, för jag håller på mig tills vi har varit hos veterinären och verkligen fått klara besked.

Men som jag sa häromdagen, vi höres efter hemkomsten från doktor och då får vi se om det blir J  eller L gubbe i min blogg.

Nellie

Av Ia Hornesjö - 3 november 2012 09:25

Det är inte jag som är osäker, för jag vet ju precis vad som  rör sig inom mig, men matte hon bara springer runt och ska klämma och känna på mig och så suckar hon och säger "tuttarna är alldeles bleka, inte har du fyllt ut något under bröstkorgen, nej du gumman hur knasig du än är så undrar jag om det finns något i din mage",  stackars matte, vet ju hur gärna hon vill att jag ska vara dräktig och på måndag så får vi i alla fall veta hur det ligger till, för då ska jag till veterinären och så får de titta med ultraljud om det finns något..

 

Så här håller matte på hela tiden med mig, sitt, ligg, ligg på rygg, ligg på sidan och jag gör allt vad hon ber mig om, men så tänker jag "du matte som tycker att vi inte ska visa oss oborstade på foton, vad gör du nu", ja ja, det kanske inte gör så mycket om jag är lite oborstad ibland.

Men matte och husse får sig i alla fall många skratt av allt bus jag håller på med.. lilla jag som alltid har varit så ointresserad av att både bära och bita i saker har helt plötsligt fått för mig att göra detta och jag vaktar valprummet, så fort jag ser att någon av mina kompisar tänker gå in där, så springer jag snabbt förbi och lägger mig i lådan och så morrar jag lite försikt åt dem, bara så där för att berätta att det här är mitt.

Igår när matte och husse skulle gå och lägga sig så blev de inte så där jätteglada, för jag hade hämtat en tuschpenna som jag hittat på bordet i hallen där småtjejorna Julina och Lilian hade suttit och ritat,  jag hade bitit sönder och det var blått bläck som hade runnit ut,  matte sa då "tur att det inte var i vita soffan", men så skulle hon lyfta på överkastet och då hade jag som jag brukar krypit in under detta och bitit sönder en liten ask med små små silverstjärnor, så hela sängen var full med detta, innan matte hade hunnit få bort i alla fall en del av de glittrande stjärnorna så hann Qling att rulla sig i dem så hela han glittrade så vackert.

Men nu får helgen komma och gå och jag återkommer på måndag eftermiddag och berättar om vi är glada eller ledsna efter veterinärbesöket.

Nellie




Presentation


Här kommer ni att få följa vår resa från parning tills alla valpar har hittat sina egna hem.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards